خبر تازه

مبادله زندانیان طالبان و حکومت؛ ‘تیم فنی طالبان دیگر با دولت نمی‌نشیند’

گروه طالبان گفته سر از امروز تیم فنی آنها در کابل دیگر با دولت در نشست‌های بی‌نتیجه اشتراک نمی‌کند

گروه طالبان گفته رهایی زندانیان آنها به بهانه‌های مختلف به تعویق می‌افتد و از امروز تیم فنی آنها در کابل دیگر با دولت در نشست‌های بی‌نتیجه اشتراک نمی‌کند.

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در توئیتی گفته که این تیم برای شناسایی زندانیان به کابل فرستاده شد زیرا قرار بود طبق وعده، رهایی زندانیان آغاز شود.

اما به گفته او، این روند به بهانه‌های مختلف به تعویق می‌افتد و بنابر این دیگر تیم فنی آنها با “جهات مربوطه” در نشستی اشتراک نخواهد کرد.

سه شنبه هفته پیش ۱۲ حمل/فروردین، طالبان اعلام کرد که هیات سه نفری از این گروه برای رهایی زندانیان‌شان به کابل سفر کرده است.

شورای امنیت ملی افغانستان روز بعد این خبر را تایید کرد و گفت دیدار تیم‌های فنی دو طرف با هم آغاز شده و بحث روی چگونگی رهایی زندانیان جریان دارد.

روز گذشته عبدالمتین بیگ، رئیس اداره مستقل ارگان‌های محلی گفت که طالبان برای اولین مرحله رهایی زندانیان‌شان، فهرست پانزده نفری از فرماندهان جنگی‌شان را به حکومت دادند که “عملا دست‌شان به خون مردم آغشته است.”

او گفت که رهایی این زندانیان ممکن نیست و دولت حاضر شده چهارصد نفر از زندانیان کم خطر این گروه را رها کند اما طالبان قبول نمی‌کند.

آقای بیگ، اصرار طالبان برای رهایی این پانزده نفر را “لجاجت” خواند.

اما سخنگوی دفتر سیاسی گروه طالبان در قطر گفت که این پانزده نفر شامل فهرست پنج هزار زندانی هستند که قبلا با حکومت افغانستان شریک شده و رهایی آنها برای کمک به تیم فنی طالبان برای شناسایی سایر زندانیان لازم است.

زندانیان طالبان
در ماه جوزا/خرداد سال گذشته، دولت افغانستان حدود ۹۰۰ زندانی طالبان را از زندان‌های این کشور آزاد کرد

دو روز پیش نیز گروه طالبان در یک اعلامیه گفته بود که رهایی زندانیان این گروه که بخشی از توافقنامه صلح این گروه با آمریکا است بارها از سوی حکومت افغانستان به بهانه‌های مختلف به تاخیر افتاده است.

طالبان در این اعلامیه از آمریکا خواسته که خودشان و همکاران‌شان متوجه رعایت کامل توافقنامه صلح باشند، در غیر این صورت آنها نیز به واکنش متقابل مجبور خواهند شد.

پیش از دیدارهای رو در رو تیم‌های فنی حکومت و طالبان در کابل، نمایندگان دو طرف سه نشست از طریق کنفرانس ویدئویی داشتند.

شورای امنیت ملی افغانستان گفته بود که در این نشست‌ها توافق شده که آزادی زندانیان مطابق با فرمان محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری این کشور صورت بگیرد و نخست صد نفر از زندانیان طالبان با درنظرداشت سن، وضعیت بهداشتی و آسیب پذیری آنها در برابر ویروس کرونا رها خواهند شد.

موافقتنامه آمریکا و طالبان
امضای توافقنامه آمریکا و طالبان، هتل شرایتون در دوحه قطر

رهایی زندانیان طالبان

رهایی پنج هزار زندانی طالبان از سوی دولت و یک هزار زندانی دولت از سوی طالبان، بخشی از توافقنامه صلح طالبان و آمریکا بود که به تاریخ دهم حوت/اسفند به امضا رسید. قرار بود این روند در ده روز پس از امضای این توافقنامه عملی شود.

آقای غنی نخست اعلام کرد که هیچ تعهدی به رهایی این زندانیان ندارد. او تاکید کرد که این موضوع می‌تواند شامل روند گفت‌وگوهای صلح شود و بعدا با به میان آمدن اعتماد بین طرفین، عملی شود.

اما او در روز مراسم تحلیف خود اعلام کرد که به شیوه‌ای دست یافتند که رهایی این زندانیان می‌تواند کاهش خشونت‌ها را به دنبال داشته باشد و به زودی فرمان رهایی آنها را صادر خواهد کرد.

او روز بعد فرمانی را صادر کرد که زندانیان طالبان در چند مرحله و بعد از تضمین دادن از این که دوباره به جنگ نمی‌روند، رها شوند اما طالبان این را نپذیرفته و گفتند به اساس توافقنامه‌شان با آمریکا خواهان رهایی یکجا و بدون قید و شرط زندانیان‌شان هستند.

پس از آن نشست‌های طرفین از طریق کنفرانس‌های ویدئویی آغاز شد که به دنبال آن هیات طالبان به کابل آمد.

منبع: بی بی سی

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا