خبر تازه

سازمان نجات کودکان: جوانان ۱۸ ساله افغان تمام عمرشان را در جنگ سپری کرده‌اند

در هفتم نوامبر سال ۲۰۰۱ آمریکا اولین بمبهای خود را بر سر نیروهای طالبان ریخت

سازمان نجات کودکان می‌گوید، کودکانی که امروز در افغانستان ۱۸ ساله می‌شوند، تمام عمرشان را در جنگ سپری کرده‌اند.

براساس اعلام اداره مرکزی آمار افغانستان از جمعیت حدود ۳۲ میلیونی این کشور ۴۸ درصد آنان زیر ۱۵ سال سن دارند.

امروز هفتم اکتبر هجدهمین سال آغاز حمله آمریکا به افغانستان برای سرنگونی رژیم گروه طالبان است.

سازمان نجات کودکان، در بیانیه‌ای به مناسبت آغاز هجدهمین سالگرد آغاز جنگ بین ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا و طالبان گفته ۱۸ ساله‌های امروز افغانستان، تمام دوران زندگی شان را در جنگ سپری کرده‌اند.

اونو وان مانین، رئیس این سازمان در افغانستان گفته که کودکان افغان هر روزه با ترس از انفجار زندگی می‌کنند. براساس اعلام سازمان نجات کودکان، ۸۴ درصد از قربانیان مواد انفجاری باقی مانده از جنگ را کودکان زیر هجده سال تشکیل می‌دهند .

به گفته این سازمان ادامه جنگ پیامدهای ناگواری را برکودکان افغان داشته و اکنون ۳.۷ میلیون کودک افغان به دلیل ناامنی از رفتن به مکتب/مدرسه محروم هستند که ۶۰ درصد آنان را دختران تشکیل می‌دهند. علاوه بر آن ۷۰۰ مدرسه به دلیل خشونت در سال ۲۰۱۸ بسته بودند.

آمریکا پایگاه اصلی القاعده را در کوه‌های توربوره بمباران کردند

این سازمان خواستار توقف استفاده کودکان در جنگ شده و از جناح‌های درگیر خواسته تا امنیت مکاتب و بیمارستان‌ها را تامین کنند.

در این بیانیه از افغانستان به عنوان جای خطرناک برای دوران کودکی یاد شده و افزوده که بسیاری از کودکان مجبورند به دلیل فقر در جاده‌های خطرناک کار کنند و یا هم به گروه‌های مسلح بپیوندند.

در گزارش سال ۲۰۱۹ این سازمان آمده است که افغانستان در کنار کشورهایی چون عراق، سوریه، یمن، سومالی و سودان جنوبی جزء ده کشوری است که بدترین جا برای کودکان محسوب می‌شود.

براساس آمار این سازمان از سال ۲۰۱۵ الی ۲۰۱۸ میلادی بیشتر از ۱۲ هزار کودک کشته و یا مورد خشونت قرار گرفته و ۲۷۴ کودک به عنوان سرباز استخدام و یا نقش حمایت کننده برای جنگجویان داشته‌اند.

سازمان نجات کودکان گفته که ۳.۸ میلیون کودک به کمک‌های انسان دوستانه نیاز دارند و ۶۰۰ هزار کودک از سوء تغذیه رنج می‌برند.

  • منبع: بی بی سی
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا